علی عابدی
از on بهمن 24, 2018  در طب سنتی /
0 امتیاز 934 نظرات 0 پسندها 0 نظرات

بسم الله الرحمن الرحیم

 

نقش تشخیصی مدفوع و بول در بیماری های معده و هاضمه ؛

برای تشخیص حالات معده چند روش وجود دارد مثل قی که مواد موجود در معده را تخلیه می کند و ما می فهمیم . سمومی که توسط یک نفر مصرف می شده با بالا آوردن سم می فهمیدند که این سمّش گرم است یا سرد. باید اول سرد یا گرم بودن سم را فهمید . از ترشحات ، بو و رنگ سمّ می فهمیم که این چه نوع سمّی است ، سرد است یا گرم .  سمّ گرم مثل شوکران و سمّ سرد مثل قورباغه . شوکران یک گیاهی است که در کنار آب ها و رودخانه ها هست و به قدری سمّی هست که هیچ حیوانی از اطراف آن آب ، رد هم نمی شود و اگر ماهی ها رد شوند می میرند . قدیم ها از اینکه حیوانات روی آب می ماندند می فهمیدند که آب ، سمّی است .

بَنج یکی از داروهای سمی است . یا اسفند هم همچنین . گوگرد هم همچنین . همه ی سموم مارها گرم است . یا نوروتُکسین هست یا هموتکسین . نوروتکسین ها قدرت تکلم و بینایی را مختل می کند که مردمک یک چشم باز و دیگری بسته می شود . روی سر مار جعفری شکل یک هواپیمای مسافربری است . تمام مارهای کبری ، نورتکسین هستند که عصب ها را از کار می اندازد .

افعی ها اکثرا هموتکسین هستند که روی خون انسان تأثیر می گذارد که خون ریزی های شدید یا رقیق شدن شدید خون می شود .

سمّ عقرب ، سرد است . احتمال دارد که صفراء آنقدر رقیق شود که با ادرار ، خون خارج شود .

حجامت در مورد بسیاری از سموم کاربرد دارد   گذاشتن زالو روی موضع گزش هم خوب ا تقریر درس طب سنتی اسلامی ، استاد دکتر بنی هاشمی ، بحث تشخیص بیماری با بول و براز ، تاریخ 29/ 11/ 94 ست .

وقتی باد کرد یعنی سیستم گردش خون دچار اختلال شده است . سیاهدانه هم ضد سمّ مار هست .

اگر مرغی را سر ببرید و خونش را بصورت تازه روی قسمت گزیدگی بریزید خوب است .

مرزه و لیمو ضد سم مار هستند .

روش های بالا آوردن و قی دادن :

انگشت را خاک مالی کنید و به گلوی بیمار بمالید

ریشه ی خربزه را اگر خشک کنید و به او بدهید

اسفند را بکوبید و به او بدهید که بالا می آورد

شوید را بجوشانید و به کسی بدهید بالا می آورد

بعضا هاضمه ی معده آنقدر ضعیف است که یا پس می زند و یا همانطور دفع می کند . هر چی می خورد به همان شکل بیرون می رود . این معده بسیار سرد است .

نشانه ی قوی بودن قوه ی هاضمه اینست که غذا خوب و سریع هضم شود . نیرومندی معده نشان از اعتدال مزاج دارد . اگر کسی می گوید من خیلی خوب هستم و فقط معده ام ترش می کند ، بدانید که مشکل زیاد دارد.

معده جایگاه بیماری ها هست .

رنگ مدفوع هم خیلی مهم است .

اگر مدفوع بسیار بدبو و نرم است ، دلیل بر عدم صحت دستگاه هاضمه است. و نشان از اینست که قوه ی ماسکه و جاذبه دست خوش تغییرات شده است .

مدفوع نه باید خیلی خشک باشد و نه خیلی آبکی ، اگر بین ایندو بود خوب است .  اگر دفع بیش از 5 بار و بصورت آبکی باشد ، می گویند اسهال. بو و تندی مدفوع دلیل بر ماده ی فاسد در معده است . مثل تخم مرغ گندیده که در عاروق هم بویش را نشان می دهد .

گاهی مواد بدبو بوی ادرار و مدفوع را بد می کند .

شنبلیله یکی از اینهاست که اگر به کسی تجویز کردید در کنارش باید از بوبرها مثل گلاب ، دارچین تجویز کنید.

دارچین برای رفع بوی بد عرق هم خوب است . نعنا هم خوب است ولی دارچین یبوست آنچنانی نمی آورد .

مرداب سنگ ، سرب است و جزء فلزات سمی است . حقیقتا بوگیر نیست بلکه مسیر و مثام را می بندد . پس از آن استفاده نکنید نه در ظروف و نه در کفش و ...

اگر صدای باد از گوهر مدفوع باشد ، از غلظت و تندی مدفوع است .

اگر باد صدا دار از گوهر و غلظت مدفوع نباشد و از نیروی دفع کننده باشد ( چون تعلّل نمی کند در دفع )

( بواسیر : ماهیچه های انتهای مقعد چون تنگ تر می شود ، مدفوع می خواهد از بالا بیاید نمی تواند لذا یکمقدار از ماهیچه های اطراف را به همراه خودش بیرون می آید . این ها غالبا قوه ی دافعه ی ضعیفی دارند که باید ورزش شکم مثل دراز و شکم هم به آن ها داد که وقتی ماهیچه های شکم تقویت شود باعث دفع راحت تر و سریعتر مدفوع می شود ) .

این که اسلام می فرماید : بر جای نرم ادرار کنید تا ترشحات برنگردد . یا نشسته ادرار کنید تا زوال عقل و کم هوشی و ناراحتی های کلیه و گوارش و... برنگردد . بخاطر اینکه فضولات اگر خوب دفع نشوند به بدن برمی گردد و طبیعت بدن را تحلیل می برد .

الان غذاها و مزاج ها بهم خورده است و مثل گذشته نیست که زن ها اینقدر قدرت داشتند برای بچه آوردن و ... چرا یک زن یهود ، ده تا بچه می آورد و بازهم قدرت دارد ولی زن ایرانی نازا است یا دائم سقط می کند .

کلیت روده بر اثر استفاده کردن از توالت های فرنگی بدتر می شود ولی عامل کلیت روده چیز دیگری است .

خارج شدن باد بدون اراده ، نشانه ی زوال عقل است . دیوانه ها نمی توانند خودشان را کنترل کنند .

سعدی می گوید که اگر بادی غالب شد نباید آن را نگه داشت و باید بیرون داد . همانطور که حبس بول بد است ، حبس باد هم بد است ولی جایش را باید بلد بود .

اگر بوی گند مدفوع کم باشد دلیل بر هضم خوب غذا بوده است . و زیاد و تند بودن بو دلیل بر تباهی معده است .

باد گرم اونی هست که وقتی خارج شود می سوزاند . گاهی غذای تند می خورد و باد صفراوی بیرون می دهد که باعث سوختن مقعد می شود بالاخص برای کسانیکه شقاق مقعد دارند .

بو خیلی بد نشانه ی عدم صحت دستگاه گوارش است و باید از دهان تا به انتها را بررسی کنید .

در بیماریهای آی بی اس یا خیلی شل و آبکی است و یا بریده بریده است .

وقتی گرمی معده زیاد شد ، آب معده را جذب خودش می کند بجای اینکه به کار هاضمه بپردازد .

آب غذائیت ندارد مگر اینکه چیز دیگری به آن اضافه شود ، آب از اول تا آخر به کار هاضمه ی انسان کمک می کند . تشنگی برای اینست که آب برای سوخت و ساز بدن کم است . آب لازم را از طریق نوشیدن برای رشد بدن ، گردش خون و... به بدنمان می رساند . همه ی اکسیژن بدن ما از طریق تنفس نیست بلکه از طریق آب هم هست . هر چقدر آب از ارتفاع بالاتری بریزد اکسیژن بیشتری دارد لذا گفته می شود آب نسیان .

غذایی که بطور ناصحیح هضم شود به علت آب کم ، به شکل ناصحیح هم دفع می شود .

یا سردی مفرط باعث می شود که آب جذب بدن نشود و به همان شکل با مدفوع دفع شود .

 

اگر راه بندانی در میان راه ارتباطی معده و کبد بوجود بیاید ، معده از آن آسیب می بیند . این را از ادرار می فهمیم .

نشانه های آن به شرح ذیل است :

1 . مدفوع بیش از حد معمولی زیاد و شل شده .

2 . این افراد کم خون می شوند . پس برای کم خونی به فکر دستگاه هاضمه اش هم باشید و سریع نگویید ارده شیره شاید گرفتگی در عروق ماسوریقا داشته باشد .  

3 . رنگ بیمار شبیه بیماران استثقائی می شود .

 

 

 

بیماری های معده ی ناشی از پرخوری و هضم نشدن خوراک

1 . آماس کردن رخسار . ورم بدن خیلی مهم است . کتاب علاج الاورام در حال نوشتن است . از ورم معمولی دندان تا سرطان ، همه ورم است . رشت بیضه ها تا فتق نوزادان همه ورم است . جوش و زگیل و .. همه ورم است . ورم طحال و کبد و...  از باد کردن سر و صورت و دست ها فهمیده می شود که کلیه است یا کبد یا دستگاه گوارش است . اگر دست و صورت باشد می گوییم کلیه . اگر ساق هم باشد ، از کبد هم هست . اما الان می گوییم احتمال معده هم هست و آن بعد از غذا هست که هر چقدر از ساعت غذا و هضم غذا بیشتر می گذرد این ورم بیشتر می شود .  

2 . تنگی نفس .  باید بپرسیم که بعد از غذا چگونه می شوند . بعضی از اینها بعد از غذا برای دفع ، نشستن برایشان سخت است .

3 . احساس درد در خود معده

4 . سکسکه

گفته اند بادکش در ساقین یا بادکش معکوس یا باندپیچی و... برای سکسکه خوب است ، اگر بخاطر سردی و ترس باشد باعث اختلاج و پرش سودائی و روانی می شود و باید چیز گرم داد . اگر بخاطر گرمی باشد ، یک سردی مثل سرکه می دهد . بعضی ها آب می خورند و خوب می شود .

اگر لیوان آب را نگه دارید و سر را پایین بیارید و از قسمت عقب لیوان که غالبا خورده نمی شود ( لیوان را پر از آب کنید و از طرف عقب لیوان که معمولا خورده نمی شود ، آب بنوشید ) ، بخورید سکسکه را از بین می برد . بادکش گذاشتن گرمی را زیاد می کند . باید بین دو کتف و یا روی معده بادکش بگذارید ، روی معده با کاپ شماره ی 20 بگذارید. اگر فندک پر شعله را داخل لیوان بگذارید و سریعا کنار ببرید و کاپ را بچسبانید ، بادکش گرم انجام می شود و نیاز به الکل و پنبه و .. نیست .

5 . باد کردگی شکم و روده ها و باد اطراف سردنده های اطراف شکم . ( بیمار همیشه راست می گوید ، چون درد دارد )

6 . احساس قی کردن

7 . اسهال شدن یا قبوضیت بیش از اندازه

داروهایی که برای آسم استفاده می شود ، همان ها سنگ شکن هم هستند . داروهای سنگ شکن را اگر به آسم دهید ، مفید است . همیشه به یک خلط نگاه نکنید . اگر در فصل گرم بود آسم گرم است و بالعکس . اما اگر هر دو فصل بود باید ، به غیر از آسم با ماده باید سراغ ناراحتی های کبد ، کلیه ، معده هم برویم .

 

بی اشتهایی و کم اشتهایی :

1 . بعضا ریشه در انواع سوء مزاج دارد

2 . اگر به علت عدم تحلیل کافی غذا باشد ( یعنی غذا در بدن کم تحلیل رود و در نتیجه انباشته می شود در بدن احساس بی اشتهایی می کنند ) این نوع بی اشتهایی ریشه در تنبلی دارد .

هضم مدفوع هم نشانه ی بی اشتهایی یا کم اشتهایی است .

یکی دیگر از نشانه های کم تحلیل رفتن غذا اینست که انسان بعد از ورزش ، احساس گرسنگی پیدا می کند و حالت بی اشتهایی از بین می رود .

3 . اگر سبب بی اشتهایی از زخم آزار دهنده در معده باشد ؛ علائمش اینست که :

1 . اسهال می شود . ( به او دیگر سرکنگبین ، افسنتین ، سرکه ، سیب یا مرزه و پنیر و.. نمی دهیم که اشتها بیاید بلکه اول زخم معده را درست می کنیم )

2 . احساس درد سوزشی در معده

3 . حالت تهوّع

4 . گرسنگی شدید و اشتهای سگانه  .  هرچه بخورد بازهم احساس گرسنگی دارد .

نشانه هایش :

1 . اگر اشتهای سگانه بخاطر پاکسازی بی مورد و زیاد بدن باشد . مثل خوردن زیاد گل محمدی با برگ سنا

علت این پاکسازی این بوده که اخلاط مزاحم را از بدن بیمار تخلیه کنند . علامتش اینست که بعد از پاکسازی مبتلا به اشتهای سگانه می شود ولی بدنش قبض می شود و نمی تواند دفع کند . علّت قبض شدنش اینست که بدنش آب بدن کم شده است . رطوبت غذا قبل از اینکه به معده برسد ، بدن آن را می مکد لذا رطوبت کافی برای هضم و دفع وجود ندارد . یک مقدار از آب نگه داشته می شود برای لغزاندن مدفوع به بیرون لذا وقتی مدفوع خشک باشد ، حرکت مدفوع به سختی و کند می شود .

پرخوری خیلی مذموم است .

اگر بروز اشتهای سگانه از سردی باشد ، نشانه اش :

1 . بیماری های سرد نشانه ی خاصی دارند : آبریزش دهن ، قارّ و قور شکم و ... ولی مهمترینش اینست که بیمار دیرتر تشنه می شوند . در بیماری های سرد مزاج ، بیمار خیلی کم تشنه می شود ، و بعضا می گویند من اصلا تشنه نمی شوم .

2 . علامت دیگر ؛ بسیاری مدفوع و باد شکم .  مدفوع بریده بریده می آید که سردی بدن ناشی از اشتهای سگانه است . یک مقدار مدفوع می آید و بعد باد شدید و همینطور باد در خلالش هست . چون مدفوع شل نیست و نمی لغزد باد هم در کنار آن نمی لغزد بلکه در بین مدفوع خشک ، در فواصل قرار می گیرد .

 

دست و پای مریض یخ و خودش هم عطش داشت ، چون کبد یا معده گرم است . وقتی آب خنک می خورد پا دردش زیاد می شود و اگر نخورد خیلی عطش دارد . روش درمان چنین شخصی تبرید است . بدون اینکه چیزی بدهیم ، بیمار را سرد کنیم مثل اینکه دستمال مرطرب را روی معده اش بگذاریم یا با کولر و خنک کننده های دیگر او را خنک کنیم . مثل اینکه در معده های خیلی سرد ، روغن های گرم روی آن می مالیدیم . ( کاسنی معتدل است )

اما اگر اشتهای سگی ، ناشی از حرارت باشد ، تشنگی زیاد و شدید ( تشنگی زیاد اینست که تند تند تشنه می شود . ولی تشنگی شدید اینست که می گوید زود باش که دارم می میرم از عطش  .)

آب خوردن در شب و نصف شب خیلی ناپسند است . آب ناشتا خوردن نیز موجبات تحلیل رفتن حیات و قوه ی حیات می شود . علت تشنه شدن در شب اینست که ؛ وقتی می خوابیم ، چرا پتو می اندازیم چون حرارت بدن از سطح به عمق می رود . سطح بدن سرد است و عمق بدن گرم است . همین جمع شدن گرمی در عمق باعث تشنگی می شود . قرار نیست هر نوع تشنگی را با آب خوردن درمان کنیم . بعضا باید فریب بدهیم چون بدن دارد ما را فریب می دهد . قطره قطره آب خوردن ، عطش کاذب را از بین می برد . آب خنک و خیلی سرد ، تشنگی را برطرف نمی کند بلکه بیشتر می کند .

عطش صادق دست بردار نیست ولی عطش کاذب اگر کمی صبر کنیم از بین می رود .

اگر بدن بسیار گرم باشد و آب بسیار خنک باشد ، موجب بیماری استثقاء می شود که تشنگی ما برطرف نمی شود .  لذا از آب گرم به آب سرد پریدن به شدت برای بدن مضر است که این ها را دشمنان ما طراحی کرده اند.

کسینجر می گوید که برای اینکه ایران را از بین ببریم باید کشاورزی را از بین ببریم .

از بذرهای اصلاح شده نخرید . در آمریکا تحقیق کردند که این هسته های اصلاح شده در آمریکا که دیگر تخم ندارد و نمی توان از روی آن دوباره بذر بدست آورد ، در بدن ما نیز باعث از بین رفتن نطفه ها می شود . اینکه بعضی ها اصرار دارند که در زمستان و تابستان از سالاد استفاده کنند . گوجه فرنگی ای که خداوند بصورت بوته ای قرار داده ، این ها اصرار دارند که باید درخت باشد . لذا بالا می کشند و از اون طرف سبز می شود و قرمز نمی شود . و برای قرمز شدنش یک روزه ، یک ماده ای را روی ریشه اش می ریزند و یک گازی را به آن گوجه ها می زنند که در مدت 4 الی 5 ساعت قرمز می شود . اولا در فصل زمستان به هیچ وجه گوجه و خیار نخرید و دوم اینکه اون گوجه وخیاری که خودتان پرورش دادید را بخورید . خیار باید مو داشته باشد و ته آن باید برگردد ، گل داشته باشد نه اینکه شفاف باشد .

با یک گوجه و خیار ، نسل ما را هدف گرفته اند . تا چه برسد به نانش و ... یک نان سبوس داریم و آن هم بربری هست که سبوسش را خودمان پاک می کنیم ، جلوی هر بربری فروشی یک فرچه گذاشتند که پاک می کنیم .

سبوس را دوبار آرد کنیم و با شیر ، عسل یا شیره ی انگور مخلوط کنیم و بعد ضماد کنیم که درمان قطعی فتق نوزاد است .

پفک را وقتی خوردند ، 6 بار مسواک زدند و باز هم رنگش روی دندان می شود .

زشت است که انسان گوجه را از فرانسه بیاورد .

خجالت دارد که در ایران بارها روی دست کشاورز مانده است ولی ما وارد می کنیم .

0
Total votes: 0
علی عابدی
به نام خدا - طلبه ی درس خارج حوزه ی علمیه ی قم ( سطح 4 حوزه ) - مبلّغ علوم دینی - مربی و حافظ قرآن کریم ـ مدرّس حوزه علمیه قم ـ مدرّس طب سنتی اسلامی موسسه حجامت ایران - مربی کودک و نوجوان ؛ دوره های تربیت مربی کودک و نوجوان زیر نظر دفتر تبلیغات - روحانی عتبات ـ کارشناس ارشد علوم حدیث گرایش اخلاق - دانشجو و مربّی دوره های طب سنتی اسلامی آیت الله تبریزیان و پروفسور خیراندیش در قم از سال 1393 صرفا اطلاعاتی جهت سوالات بود و الا خادم و خاک پاک همه ی محبین و شیعیان اهل بیت علیهم السلام هستم و هر چه دارم از برکت و نور قرآن و ائمه علیهم السلام می باشد http://aliabedi.blog.ir
اولین نفری باشید که پسند می کنید