0 امتیاز 270 نظرات 0 پسندها 1 نظرات

بسم الله الرحمن الرحیم

 

بادرنجبویه

بادرنجبویه را بادرنگبویه یا بادرنجوبه نیز می‌نامند. گیاهی معطر، علفی، چند ساله، پایا، پرشاخه و پرپشت است که ارتفاع آن به ۳۰ تا ۸۰ سانتی‌متر و حتی بیشتر می‌رسد. بادرنجبویه از تیره نعناعیان میباشد که به حالت وحشی و خودرو در ایران می‌روید. این گیاه دارای عطری با طعم لیموی تند بوده و موطن اصلی آن قسمت وسیعی از شرق مدیترانه است و در بعضی نقاط آذربایجان و جلگه خزر نیز یافت می‌شود. از خواص بادرنجبویه بهره‌برداری به‌منظور تزیینی، طبی و تولید عسل است که به این منظور گیاه را در باغ‌ها و مزارع کشت می‌کنند. از تمامی قسمت‌های رویشی گیاه جهت کاربردهای دارویی استفاده می‌شود.

خواص بادرنجبویه
خواص بادرنجبویه

خواص بادرنجبویه

بادرنجبویه با طبیعتی گرم و خشک در موارد زیر بسيار مفيد است:

کاهش حافظه ناشی از سردی و تری مغز

بهبود حافظه

بیماری‌های مغز مانند آلزایمر

کاهش نگرانی

بهبود تپش قلب ناشی از دلواپسی و افکار بد 

بی خوابی ناشی از نگرانی و فکرهای منفی

مشکلات معده و روده، بویژه نفخ و دل پیچه های عصبی، مثلاً در کودکان و نوجوانانی که در نزدیکی زمان امتحانات مدرسه، دچار دل درد و دل‌پیچه می‌شوند.

صرف نظر از اثرات مزاجی، برای تقویت عملکرد کلی مغز، بهبود تمرکز، بویژه وقتی که حواس پرتی ناشی از اضطراب و احساس ناامنی باشد.

و بسیاری خواص دیگر که در پست های درمانی بدان پرداخته خواهد شد.

خواص بادرنجبویه

خواص بادرنجبویه

 مقدار و روش مصرف:

روزی دو بار، هر بار حدود ۴ گرم از برگ بادرنجبویه را در قوری چینی ریخته، با یک لیوان آب جوش به مدت ۱۵ دقیقه روی بخار دم کنید.
سپس تا گرم است آن را صاف کرده کمی شیرین نموده، یک ساعت پیش از غذا یا دو ساعت پس از غذا بنوشید.

موارد منع مصرف:

در بارداری و کم‌کاری تیروئیدی نباید مصرف شود.

0
Total votes: 0
حکیم حسین خیراندیش
به نام خدا دکتر حسین خیراندیش که به علت احیای حجامت و نسخه های طب سنتی اثربخش به پدر طب سنتی ایران معروف شده است، در سال ۱۳۳۵ در کاشان دیده به جهان گشود. دکتر خیراندیش مدرک دکترا در رشته توسعه علمی طب سنتی از دانشگاه «طب سنتی» ارمنستان را داراست. و در سال ۲۰۱۲ به پروفسوری در رشته طب سنتی از “دانشگاه دولتی علوم طبیعی روسیه” نائل آمده است. ایشان تالیفات زیادی در زمینه های علوم انسانی، علوم سیاسی و طب داشته است. و در همایش های بسیاری در زمینه طب سنتی شرکت کرده است و در چندین و چند کنفرانس داخلی و خارجی به تببین نظرات خود پیرامون طب سنتی پرداخته است. موسسه تحقیقات حجامت، در سال ۱۳۶۵ توسط دکتر خیراندیش و چند تن از پزشکان متخصص تاسیس شد. هدف این موسسه احیای حجامت و طب سنتی، سیستم سازی و ساختن سازمان و نظام طب سنتی در کشور بوده است. مؤسسه تحقیقات حجامت ایران در سال ۱۳۷۳ موفق به دریافت موافقت اصولی از وزارت بهداشت شد، و در سال ۸۳ توانست با پیگیری های خود، بخشنامه وزارت بهداشت مبنی بر ممنوعیت حجامت در سطح کشور را با حکم دیوان عدالت و شورای نگهبان لغو کند. از آن پس انجام حجامت توسط افراد واجد شرایط، شکل قانونی به خود گرفت. این موسسه تا کنون به بیش از ۷هزار پزشک، گواهی حجامت و طب سنتی اعطا کرده و در سال ۱۳۹۶بیش از ۱۴ میلیون حجامت در این مرکز انجام شده است.
اولین نفری باشید که پسند می کنید
خواص گرم .برای آدما گرم مزاج توصیه میشه
مهر 6, 2020