حکیم حسین خیراندیش
از on مهر 5, 2020
26 نظرات

بسم الله الرحمن الرحیم

 

مربای گل قند

بسیاری ممکن است مربای گل قند را از ترکیب متناسب گلبرگ گل محمدی با قند یا شکر بدانند؛ که مانند بسیاری از مرباها بر روی آتش تهیه می‌شود.

اما یکی از بهترین روش‌های تهیه که در غرب کشور تهیه می‌شود، گل قند آفتابی است.

در ذیل با طرز تهیه مربای گل قند آشنا می شوید:

طرز تهیه :

گلبرگ گل محمدی و عسل به نسبت یک به دو تهیه می‌شود.

برخی گل را خرد و با عسل مخلوط کرده کمی گلاب به آن اضافه می‌کنند، در یک قابلمه ریخته روی درب آن یک پارچه نازک سفید، برای ممانعت از ورود حشرات می‌کشند و سپس روی آن شیشه می‌گذارند.

این مربا بر روی پشت بام یا هر قسمت که بیشترین مدت آفتاب گیری دارد می‌گذارند. پس از 40 روز این مربا آماده است.

در طی این مدت البته مثل هر پختنی دیگر درب ظرف باز شده و به هم زده می‌شود.

رنگ این مربا نسبت به انواع دیگر تیره تر است.

خواص مربای گل قند :

 خواص ویژه آن طبیعت گرم، آرام بخشی، مقوی مغز، مقوی معده، مفید برای خانم های باردار و مقوی رحم و بسته به محل تهیه گل می‌تواند ملین یا حتی ضد اسهال باشد.

همان طور که گفته شد، گلقند برای زنان باردار بسیار مناسب است و علاوه بر رفع تهوع به رفع یبوست در دوران بارداری نیز کمک

می‌کند. گلقند همچنین از دیدگاه طب سنتی حافظ جنین است و مانع از سقط جنین می‌شود.

اغلب گل محمدی کاشان، شیراز و طارم که بسیاری عقیده دارند نسبت به بقیه ته مزه تلخ تری دارند ملین هستند.

برعکس گل محمدی زنجان و تبریز و اردبیل که شیرین تر هستند گاهی حتی قابض هستند.

موارد منع مصرف :

بیماران مبتلا به تنگی و انسداد روده،

دردهای شکمی ناشناخته،

جراحی شکم،

کودکان زیر دو سال.

خواص مربای گل قند ، طرز تهیه مربای گل قند ، طرز تهیه مربای گل قند آفتابی

خواص مربای گل قند ، طرز تهیه مربای گل قند ، طرز تهیه مربای گل قند آفتابی

پست شده در: شیرینی ها